Historie

Altijd blijven verbeteren

Historie

Gelegen in ’t Goy op gronden die al sinds het begin van de jaartelling door mensen bewerkt worden, is in 1977 door de huidige ondernemer de basis van Euro-Cool gelegd. Op de grond, al tijden in bezit van de familie van Nico van Maaswaal is, is na een uitstapje in de bloementeelt en (groot)handel, het fruitteeltbedrijf van start gegaan.

Gedreven door de behoefte om meer controle over het uiteindelijk product te houden en de marktomstandigheden voor te zijn, zijn in de periode 1980-1990 de bedrijfsgebouwen gerealiseerd. In 1988 is bovendien de bedrijfswoning gereed gekomen. Tot die tijd diende het bedrijfsgebouw de ondernemer als woning, koelhuis, sorteerruimte en machineberging. De bedrijfsgebouwen waren zodanig opgezet dat hierin niet alleen de eigen productie naar de toenmalige normen optimaal verwerkt kon worden maar dat ook producten van derden op dezelfde wijze gekoeld en bewerkt zijn.

  De periode 1990-2005 heeft een verdere uitbouw te zien gegeven: bewaren wat goed was en verbeteren waar verbeteringen mogelijk waren. Zo is het areaal fruit en de fokkerij in deze jaren sterk uitgebreid.

  Op zakelijk gebied betekent 20 oktober 2005 een breuk met het verleden: het hoofdgebouw waarin de onderneming gestart is, is door brand geheel vernietigd. Op 19 september 2006 – binnen één jaar – is de nieuwbouw in gebruik genomen. De feestelijke opening – na een succesvol eerste gebruiksjaar – heeft op 07–07–07 (7 juli 2007) plaatsgevonden.

  State of the art koeling en sortering

  Hierdoor zijn koeling en sortering wederom ‘state-of-the-art’ en bestemd om wederom tientallen jaren in de onderneming gebruikt te kunnen worden. Het decennium 2005 – 2015 heeft een verdere uitbouw van de koelcapaciteit en de gebouwen te zien gegeven. Daarbij wordt regelmatig de koelapparatuur aangepast aan de modernste normen.

  Jaarlijks lichtpuntje is de geboorte van de veulens die beladen met verwachtingen en gedragen door hun afstamming in de hele paardenwereld gewaardeerd worden. Of het nu tuigpaarden, dressuurpaarden of springpaarden zijn. Na het eerste begin in de jaren ’80 lopen de afstammelingen op hoog niveau in concoursen over de gehele wereld.

   Fruitteelt

   Met ruim veertig jaar ervaring in de teelt van fruit is dit het onderdeel waar het bedrijf mee gestart is. Het zwaartepunt ligt op de teelt peren en appels.

    

   Neem contact op

   Neem via dit formulier contact met ons op.