KoelHuis

Van opslag tot administratieve afhandeling

KOELHUIS

Het in 2006 gerealiseerde bedrijfsgebouw is voor het belangrijkste deel in gebruik voor de koeling van fruit en overige (agrarische) producten. Specifiek ingericht voor ULO-koeling van peren is ruimte voor 5.750 ton beschikbaar, verdeeld over in totaal 34 koelcellen. Natuurlijk zijn deze cellen ook geschikt voor de bewaring van appels. Met de blik gericht op de toekomst is dan ook voor de nieuwbouw het besluit genomen naar de laatste stand van de techniek de geconditioneerde ruimten in te richten.

Dit houdt in koeling middels het directe koudemiddel ammoniak in een volledig geconditioneerde omgeving. Door het gebruik van een volledig geautomatiseerde registratie van alle meetgegevens is ook achteraf inzichtelijk te maken dat koeling heeft plaatsgevonden binnen de vooraf vastgestelde parameters. Niet alleen voor de temperatuur, maar ook voor de zuurstof-, kooldioxide- en stikstofpercentages, de draaiuren en de vochtonttrekking uit de cellen.

 

Koelopslag

 

Naast bewaring van fruit is de koelopslag in gebruik voor geconditioneerde opslag en koeling van overige (agrarische) producten. Ook handelsgoederen die gekoeld bewaard moeten worden vinden hun plaats in onze koelhuizen.

Naast koeling van goederen is voldoende capaciteit aanwezig om ook aanvullende diensten, zoals ompakken, verpakken, portioneren, samenvoegen, order picking en de administratieve afhandeling voor u te verzorgen.

 

 

Sorteerinrichting

Voor de eigen fruitoogst – maar ook voor de cliënten van het koelbedrijf – is in het bedrijfsgebouw een uitgebreide sorteerinrichting gerealiseerd.

 

Neem contact op

Neem via dit formulier contact met ons op.