Gold Apple klasse apart

De IBOP in Barsingerhorn van vandaag ging niet de boeken in als de grootste, maar toch wisten alle springmerries te slagen en waren er opvallende paarden bij. Zo gingen de hoogste punten in de dressuurrichting, 84 in totaal, naar Totilas-dochter Gold Apple.

Oogappel

Juryleden Henk Dirksen en Dirk Reijne konden vijf van de acht voorgestelde dressuurmerries laten slagen, waarbij Gold Apple een klasse apart was. Deze dochter van Totilas uit de preferente sport-dr-merrie Oogappel (v.T.C.N. Partout) van fokker Nico van Maaswaal uit ’t Goy kwam uit op 84 punten dankzij onder andere de negens voor de galop en de houding en balans. Ook kreeg ze een 8,5 voor de draf. Dirk Reijne: ‘Deze merrie heeft zeer veel gedragenheid en kracht vanuit het achterbeen, met name in draf en galop zie je dat terug. De stap was soms wat kort/lang, waardoor ze hiervoor een 7,5 kreeg, maar het is een compleet dressuurpaard, royaal en met veel front. De opvallende gedragenheid en enorme kracht vanuit het achterbeen laten zien dat ze veel aanbiedt voor het hogere werk.’

Dankzij dit resultaat werd Gold Apple, een dochter van de door Aat van Essen in de internationale Grand Prix uitgebrachte Oogappel, vandaag elite. President’s First Apple, een zoon van Vivaldi en Oogappel, is geklasseerd in het ZZ-Zwaar en uit deze lijn, die ook een zeer succesvolle springtak heeft, komt onder andere het internationale Grand Prix-dressuurpaard Sierappel (v.Montecristo). Zijn zoon Foco Loco-W onder Borja Carrascosa presenteert zich internationaal op Grand Prix niveau.

Patrick van der Meer

Al vele jaren zet Nico van Maaswaal zich samen met zijn echtgenote Simone in om de bloedlijnen in zijn stoeterij te verbeteren. Daarvoor heeft hij de beste hengsten, passend bij zijn fokmerries, uitgezocht. Zijn producten reiken in de sport (dressuur en springen) tot het allerhoogste niveau. Ook door collega-stoeterijhouders worden zijn producten hoog gewaardeerd.

Simone van Maaswaal vertelt over de IBOP vandaag: ‘Het was een hectische dag maar zeker met een mooi resultaat. Patrick van der Meer heeft Gold Apple vandaag gereden en dat waarderen wij enorm. Hij heeft dit voor ons gedaan omdat hij ook de half broer van Gold Apple, de Vivaldi-zoon President’s First Apple uitbrengt. Zowel Gold Apple als First Apple staan bij Van der Meer op stal. Patrick bemerkte vandaag veel overeenkomsten tussen de twee paarden en was er positief over.’

Ze vervolgt: ‘Dat de merrie fijn te rijden is bleek ook uit het commentaar van de jury: ‘Een klasse apart’. De jury prees haar om haar bewegingsmechanisme. Zoiets is voor een fokker altijd fijn om te horen’. Een vierjarige dochter van Oogappel is op dit moment hoogdrachtig van Toto Jr. en een driejarige dochter wordt hopelijk deze zomer op de stamboekkeuring aangeboden.

Bron: KWPN  / Hoefslag

Neem contact op

Neem via dit formulier contact met ons op.