Just Apple KWPN gekeurd

In 2017 werd Eurocool’s Just Apple goedgekeurd voor het KWPN. Hieronder vindt u een gedeelte van de verrichtingsrapportage van het stamboek.

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Just Apple is een voldoende tot ruim voldoende ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting en die wat kortbenig aandoet. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering en komt wat diep uit de borst. De schouder is ruim voldoende tot goed van lengte en ruim voldoende van ligging. De schoft is voldoende ontwikkeld en voldoende van lengte. De rug is gezonken, ruim voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De lendenen voldoende aangesloten en matig bespierd. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is wat recht. De koten zijn ruim voldoende van lengte en iets week. Het fundament is ruim voldoende tot goed ontwikkeld en ruim voldoende tot goed van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, goed van vorm en ruim voldoende tot goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:
Just Apple is een zoon van keurhengst Verdi, die op de Olympische Spelen van 2012 teamzilver won en onder Maikel van der Vleuten jaren een vaste waarde was voor het Nederlandse team. Zo wonnen ze teamgoud tijdens de WEG in Caen in 2014 en goud op het EK in 2015. Twee zoons van Just Apple’s moeder Ulina du Rouet (v.Baloubet du Rouet) – een van Vigaro en een van Canturano – bereikten de tweede bezichtiging, deze beide hengsten zijn inmiddels geklasseerd in het 1.35m. Baloubet du Rouet won individueel goud onder Rodrigo Pessoa tijdens de Olympische Spelen van Athene en won drie keer de Wereldbekerfinale.
Ulina’s moeder Pralina stamt af van de keurhengst Karandasj, die zelf tot het hoogste niveau actief was met Roelof Bril en Willem Greve. Vervolgens vinden we Notaris-dochter Claudia in de moederlijn, die de grootmoeder is van de KWPN-hengst I Am London Apple (v.Carembar de Muze/London). Ook is ze (over)grootmoeder van onder andere het Grand Prix-dressuurpaard Oogappel (v.T.C.N. Partout), de Grand Prix-springpaarden Star Apple (v.Kigali) van Gianni Govoni en Wait n See (v.Cantos) van Frederico Francia, de internationale springpaarden Amberlina (v.Tangelo van de Zuuthoeve), Appelflap (v.Silverstone), Charlotte D (v.Kashmir van Schuttershof) en Thunder Girl D (v.Thunder van de Zuuthoeve).

Onderzoekrapport:
Just Apple is een eerlijke, betrouwbare, ongecompliceerde, soms wat flegmatiek aandoende hengst met een ruim voldoende tot goede instelling. De hengst heeft  ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is iets traag, op de voorhand en ruim voldoende van ruimte. De galop heeft ruim voldoende afdruk en is goed van ruimte. In beweging gaat de hengst op de voorhand en heeft een ruim voldoende balans. Just Apple is een fractie traag in de afzet maar springt goed met de schoft naar boven met veel lichaamsgebruik. De sprong wordt achter zeer goed afgemaakt.  Just Apple lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Just Apple veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Gedurende het onderzoek is er een buitenste melktand uitgebroken. Deze tand is verwijderd.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Just Apple kan lichaamsgebruik en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Neem contact op

Neem via dit formulier contact met ons op.